juli 2, 2023

Windows 11 SSD Prestatie Problemen na Maart Update

Windows 11 SSD Prestatie Problemen

Windows 11-gebruikers ervaren nog steeds aanzienlijke vertragingen in SSD-snelheden als gevolg van verplichte updates, zo melden zij. Dit probleem duurt al maanden voort en lijkt te zijn begonnen na de update in maart. Op Reddit heeft een gebruiker destijds gemeld dat de update ervoor zorgde dat de lees- en schrijfsnelheden van zijn NVMe-SSD gehalveerd werden (van 7000 MB/s naar 3000 MB/s, soms zelfs zo laag als 1000 MB/s). Veel andere gebruikers hebben ook aangegeven dat de update heeft geleid tot een aanzienlijk trager functionerende Windows.

Hoewel Microsoft toen beloofde dat er een update zou komen om dit probleem op te lossen, geven veel gebruikers aan dat ze er nog steeds last van hebben. Sommigen beweren zelfs dat de problemen na latere updates alleen maar erger zijn geworden. In een recente verplichte update in juni meldde een gebruiker op Reddit bijvoorbeeld dat hun computer nu willekeurig vastloopt.

Hoewel deze problemen niet bij alle gebruikers optreden (er zijn ook veel gebruikers op Reddit die aangeven hier geen last van te hebben), is het aantal gebruikers dat dit probleem rapporteert aanzienlijk. Sommige Windows-gebruikers hebben de updates van maart en daarna verwijderd, en dit heeft naar verluidt het probleem opgelost.

Winkelwagen

Ga naar de bovenkant